TALSAD: Türkiye Alüminyum Sektörünün Öncüsü
1971'den bu yana alüminyum endüstrisinin en büyük temsilcisi olarak Türkiye'nin global güç olma yolculuğuna öncülük ediyoruz. 50 yılı aşkın deneyimimiz ve 100’e yakın üyemizle, endüstrinin geleceğini şekillendiriyoruz.

Türkiye'yi alüminyum endüstrisinin global oyuncularından biri yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu yolda sektörümüzün sürdürülebilir büyümesi için yenilikçi çözümleri destekliyor, her adımda sektörümüzün yanında duruyoruz.

1994'ten beri düzenlediğimiz Uluslararası Alüminyum Sempozyumu ile sektörün en prestijli isimlerini buluşturuyoruz. Her yıl 80'den fazla ülkeden ziyaretçiyle küresel bilgi paylaşımına ev sahipliği yapıyoruz.

Üyelerimize sunduğumuz veri analizleri, teknik eğitimler ve networking imkanlarıyla rekabet gücünü artırıyor, dijital dönüşüm ve inovasyon alanlarında sağladığımız desteklerle geleceğe yatırım yapıyoruz.

Şeffaflık, uzmanlık ve yenilikçilik değerlerimizle, Türkiye'yi alüminyum endüstrisinde dünya liderleri arasına taşımak için çalışıyoruz. Güçlü uluslararası iş birliklerimiz ve sürekli gelişim yaklaşımımızla, endüstrinin yarınını bugünden inşa ediyoruz.

METEM
( TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Eğitim Merkezi ) meslektaşlarına ve sektör çalışanlarına bilimsel, teknik ve uygulamaya yönelik nitelikli eğitim ve danışmanlık hizmeti götürerek sektörel ve toplumsal gelişimi desteklemek amacıyla 2015 yılında TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası tarafından kurulmuştur.

METEM, sektörel ve mesleki gelişmelere hizmet etmek üzere; sempozyum, kongre, sergi, eğitim, danışmanlık organizasyonları gerçekleştirmektedir.

Tüm sektörü bir araya getirerek sektörün gelişimi ve dönüşümü için çalışmaktadır. Artan bilgi birikimine hızla ulaşmak, edinilen deneyimleri paylaşmak ve bunları üretim süreçlerinde değerlendirmek üzere, METEM bünyesinde bir çok etkinlik düzenlenmektedir.

Sanayi, üniversite ve meslektaşlarının nitelikli birikimini birleştiren METEM, geliştirdiği ve planladığı tüm ulusal ve uluslararası sempozyum, kongre, konferans, seminer gibi organizasyonlarıyla dünyaya entegre olabilmek üzere çalışan, bilimsel teknik ve uygulamaya yönelik nitelikli eğitim ve danışmanlık hizmetleri veren, sektörel ve toplumsal gelişimi planladığı projeler ile destekleyen, bilgi, yeni açılımlar, ilişkiler, fırsatlar yaratma konusunda işbirlikleri sağlama üzerinden hareket eden güçlü bir etkinlik merkezidir.

TÜBİTAK MARMARA ARAŞTIRMA MERKEZİ (MAM)
1972 yılında kurulan TÜBİTAK MARMARA ARAŞTIRMA MERKEZİ (MAM), Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan “TÜBİTAK Gebze Kampüsü”nde faaliyet göstermektedir. Merkez, Enerji Teknolojileri, İklim ve Yaşam Bilimleri, Kutup Araştırmaları, Malzeme ve Proses Teknolojileri alanlarındaki araştırma, geliştirme ve inovasyon kapasitesiyle bilim ve teknoloji üretiminde dünya lideri olmayı hedeflemektedir. TÜBİTAK MAM, araştırma altyapısı, dünya çapında yönetim ve operasyonel süreç yönetimi kapasitesi ile ileri teknoloji dünyasının önde gelen organizasyonlarından biridir. Müşteri odaklı yaklaşımıyla, kamu, özel sektör ve askeri kurumlara orijinal çözümler sunmaktadır. Bu çözümler, temel araştırmalar, uygulamalı araştırma ve geliştirme, teknoloji transferi, inovasyon, sistem ve tesis inşası, ulusal standart ve norm belirleme, profesyonel danışmanlık ve eğitim faaliyetleri ile hayata geçirilmektedir.