Başkanın Mesajı

Değerli ALUS Sponsorları, Kurul Üyeleri, Konuşmacıları, Katılımcıları ve Destekleyen Kuruluşları,

1994 yılında alüminyum endüstrisi ile akademiyi bir araya getirme, bu alandaki uluslararası sempozyumlara ve bilimsel çalışmalara yeni bir bölgesel güç katma hedefiyle yola çıkan Uluslararası Alüminyum Sempozyumu, aradan geçen zaman içinde alüminyumla ilgili dünyadaki önemli bilimsel ve teknolojik gelişmelerin paylaşıldığı uluslararası bir platform haline geldi. Her sempozyum yılında, katılımcı sayısından davetli konuşmacılara ve sunulan bildiri sayısına kadar her alanda sergilediği istikrarlı artışla ALUS, alüminyum sektörüne yön veren öncü bir platform olmayı sürdürmektedir.

Esnekliği, hafifliği, ısı iletkenliği, ısı ve nem geçirmeme özelliği ve yüzde yüz geri dönüştürülebilirliği ile alüminyum sürdürülebilir kalkınmaya önemli katkılar sağlayan bir üründür. Alüminyum modern hayatın bugünkü ve gelecekteki ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılarken gelecek nesillerimizin ihtiyaçlarından ödün vermememizi sağlar. Bu nedenle kullanım alanı her geçen gün genişlemekte olup, inşaattan ambalaja, ulaşım araçlarından savunma sanayiine ve ısıtma soğutma endüstrisine kadar gündelik hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir.

Büyük bir özveri ve gayretle yapılan çalışmalar sonucu sempozyumumuzun, her geçen yıl daha geniş katılımlı uluslararası bir kimliğe sahip olması da ayrıca mutluluk vericidir. Bunda büyük pay sahibi olan, başta Uluslararası Alüminyum Sempozyumu Yürütme Kurulu ve Bilim Kurulu’muza ve sempozyumun her iki yılda bir düzenlenmesini sağlayan sponsorlarımıza, sundukları değerli katkılar için teşekkürlerimi sunuyorum. Birbirinden değerli bildirileriyle sempozyuma katkıda bulunan tüm katılımcılarımıza minnettarız.

Bu yıl, ALUEXPO 2025, 9. Uluslararası Alüminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı ile eş zamanlı olarak 12.’sini düzenleyeceğimiz sempozyumda, dünya çapında alanının uzman akademisyenleri ve önemli sektör temsilcileri konuk konuşmacı olarak yer alacak. Alüminyumu her boyutuyla ele alacağımız bu sempozyumla, endüstriye yön verecek bilimsel ve teknolojik gelişmeleri uluslararası bir ortamda paylaşmanın yanı sıra ülkemizin alüminyum dünyasındaki yeri ve geleceği için bir vizyon oluşturmayı hedefliyoruz.

Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği (TALSAD), TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (TÜBİTAK MAM) ve TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası (METEM) tarafından düzenlenen sempozyumla hem bu hedefimize ulaşacak hem de alüminyumun sadece bugününe değil, yarınına da şekil vermeye devam edeceğiz.

Bizlerle bu yolda yürüyerek, 12. Uluslararası Alüminyum Sempozyumu’nun düzenlenmesine katkı sunan tüm paydaşlarımıza içtenlikle teşekkürlerimi sunuyor, çok başarılı bir etkinlik olmasını diliyorum.

Saygılarımla,

Derya HATİBOĞLU
12. Uluslararası Alüminyum Sempozyumu Yürütme Kurulu Başkanı